Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Решението на Турция да позволи на американската военна авиация да извършва нападения срещу групировката "Ислямска държава" от нейна територия ще улесни борбата с джихадистите, пише Ню Йорк таймс. Според изданието обаче едновременната кампания на Анкара срещу кюрдите може сериозно да подкопае усилията в борбата с радикалните ислямисти.

Изданията в Македония предупреждават за нова вълна имигранти, която може да достигне страната. През септември експерти прогнозират, че между 4 и 10 хил. души на ден ще достигат южната граница на страната. В Гърция всички приемни центрове са пълни и затова имигрантите само ще преминат транзитно и ще продължат към Македония, пише по темата вестник Вечер.

Близо 8000 руски граждани са подали през първата половина на годината молби за бежански статут в държави от Европейския съюз. Това е с 25 на сто по-малко, отколкото през същия период на 2014 г., пише Известия, като се позовава на изследване на Евростат. Сред основните причини за спад е втвърдяването на политиката на Евросъюза към псевдобежанците, които се опитват да емигрират за да получават социални помощи, коментират експерти. Най-предпочитани страни за руските кандидат-имигранти са Германия, Полша, Франция, Австрия и Белгия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна