Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на Разград Петър Василев е катастрофирал тежко тази нощ

Василев шофирал с 3 промила алкохол

| обновено на 05.08.15 в 16:31

Областният управител на Разград Петър Василев е катастрофирал тежко тази нощ, съобщиха от Апелативната прокуратура. 45-годишният мъж е пътувал сам със служебния автомобил на областната управа от село Самуил към село Хърсово, община Исперих. На равен участък от пътя Василев не успял да вземе десен завой, влязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. От жестокия удар дървото е отсечено. 

Мъжът е управлявал колата без колан. Очевидец, който пътувал в автомобил след областния управител, видял катастрофата и подал сигнал. На мястото на тежкото пътно-транспортно произшествие е изпратен специализиран автомобил на "Пожарна и аварийна безопасност". За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била рязана, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 

Петър Василев е настанен с множество тежки наранявания по цялото тяло в МБАЛ в Разград, с фрактури на глезен, подбедрица, две ребра и открити рани в областта на краката, гърдите и главата. Приет е с комоцио и травматичен шок. Тази сутрин е опериран, тъй като от катастрофата  е и със спукан бял дроб. Състоянието му остава тежко. 

По случая има образувано досъдебно производство в районната прокуратура в Исперих. От там съобщиха, че Василев е шофирал с 3 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна