Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събрани са достатъчно доказателства срещу обвиняемия за убийството в Маломир

Иван Маринов
Снимка: Даниела Костова

От Ямболската окръжна прокуратура са категорични, че има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение на Иван Маринов за изнасилване и убийство на британската гражданка Джанет Бенет.

Трупът на 67-годишната Джанет Бенет беше открит в ямболското село Маломир на 31-ви юли. Жената е излязла да разходи домашните кучета вечерта на 30-и юли около 22.00 часа и повече не се прибрала.

Главен секретар Георги Костов отрече да е имало натиск за по-бързото разкриване на престъплението поради факта, че убитата е чужденка. Убийството е разкрито в рамките на 10 часа. По принцип винаги искаме да има бързина на разследването, но никога този натиск не трябва да повлияе обективността на разследването, коментира Костов.

40-годишният Иван Маринов не е бил единственият заподозрян, но според разследващите именно срещу него са събрани достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението. По време на съдебното заседание за гледане на мярката за неотклонение Маринов заяви многократно, че е невинен и не познава англичанката, въпреки че са живеели на една улица. По делото предстои да бъдат направени още ДНК-експертизи, както и психологична и психиатрична експертиза. На Маринов е наложена най-строгата мярка "задържане под стража".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна