Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Червен код за опасност от пожари в районите на Ямбол, Хасково и Кърджали

От началото на годината в Силистра са регистрирани 412 произшествия

| обновено на 10.08.15 в 17:17
Снимка: БГНЕС

Червен код за опасност от възникване на пожари е в сила за районите на Ямбол, Хасково и Кърджали, както и за централната част на Северна България.

18 пожара са гасили огнеборците в Хасковска област през почивните дни. В Силистренско те са 24 . И днес в района е обявен оранжев код за опасност от разпространение на пожари. През почивните дни са изгорели част от къщата и стопанството на 82-годишен мъж от село Васил Левски. Собственикът не е пострадал. Част от къща е изгоряла и в Тутракан. Причината за инцидента е небрежно боравене с огън. При игра със запалка 8-годишно момче от село Черногор е подпалило фураж. Изгорели са 1200 бали слама. Детето се е отървало само с уплаха.

Общо 19 пожара в сухи треви и храсти са горели през почивните дни в района. От началото на годината в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра са регистрирани 412 произшествия срещу 343 за същия период на миналата година. Един човек е загинал в пламъците, други петима са пострадали. 81 от пожарите са с материални загуби. 

Междувременно 16 пожара са възникнали през почивните дни на територията на Сливенска област. От пресцентъра на областната полиция съобщиха, че пожарите са обхванали обща площ от 114 декара сухи треви и лесонепригодни площи. 16 екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са ликвидирали пожарите и спасили 100 декара посеви, 160 декара иглолистна и 50 декара широколистна гора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна