Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Все повече имигранти пристигат в Сърбия, съобщава белградският вестник Данас. Изданието отбелязва, че всеки ден убежище получават до 500 бежанци. Сръбският премиер заяви вчера, че съчувства на имигрантите, които всеки ден пристигат в Сърбия и няма да участва в кампанията против тях. Вучич добави, че не е сигурен, че в опитите за тях да бъдат положени по-добри грижи, Сърбия ще получи помощ от Европейския съюз.
Гръцкият Етнос коментира, че продължилите цяла нощ дебати в парламента по новата спасителна програма са регистрирали за сетен път съществуващото разцепление в СИРИЗА. Според изданието сега е ред на премиера Алексис Ципрас да действа, тъй като в неговите ръце са козовете за промени в управляващата партия и за това дали и кога да има предсрочни избори поради невъзможността да управлява с парламентарно мнозинство от 120 депутати. 
Българският шофьор на автобуса, който на 9 август се обърна на магистралата между Констанца и Букурещ, не е употребил алкохол, съобщава румънският Адевърул. При катастрофата загинаха две жени, а 48 души бяха ранени, включително 21 деца. Автобусът е на българска фирма и е превозвал 53-ма украинци. Шофьорът се намира в Интензивното отделение на болницата за спешна помощ "Флоряска". Той е в кома с черепно-мозъчна травма.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна