Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вчерашният ден е бил „най-горещият“ от месеци насам в зоната на конфликта в Донбас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вчерашният ден е бил „най-горещият“ от месеци насам в зоната на конфликта в Донбас. Това твърдят от щаба на украинската армия, който е отбелязал над 170 въоръжени инцидента северно от Донецк, край Артьомовск и в района на Мариупол. Според същия източник, на ред места снощи сепаратистите са обстрелвали украинските войски с реактивни системи за залпов огън и голямокалибрени оръдия и миномети, които трябваше да бъдат изтеглени в изпълнение на примирието от Минск. Не се съобщава за жертви, но има данни за големи разрушения.
В същото време сепаратистите в Донецк и близкия град Горловка обвиниха армията, че е водила „масирана“ стрелба по жилищни райони тази нощ. Загинал е жител на Горловка, други трима са ранени.
Представител на администрацията от подвластните на Киев части от Донецка област предложи отлагане на местните избори, поради опасността за цивилното население от непрекъсната стрелба. Предложението е изборите да се състоят през 2017 година, вместо в края на октомври, когато ще гласуват украинците в останалата част на страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна