Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От месеци на пътя между романското село Струпец и мездренското Старо село има огромно свлачище

Снимка: Радостина Чернокова / Снимка: -1.00000000000000

От месеци на пътя между романското село Струпец и мездренското Старо село има огромно свлачище. Въпреки риска, шофьори масово преминават през опасния участък, защото обходните маршрути са много дълги. 

Половината от пътното платно между мездренското Старо село и романското село Струпец е пропаднало на три метра дълбочина, в продължение на стотина метра. Въпреки огромното свличане, другата част от пътя се ползва от шофьори, за да избегнат дългите обходни маршрути. Кметският наместник на Старо село Сашо Христов посочи, че средства за укрепване на свлачището няма и на този етап пътят трябва да се ползва аварийно и с повишено внимание, защото е опасен:
Няма никаква гаранция за движещите се автомобили. Пропадането е вертикално и преминаващите автомобили могат да падат долу. Всеки момент може да се откъсне и да пропадне самият асфалт. Първоначално, когато стана, беше почистено и се направи едното платно. Освободи се от падналите дървета и земя, за да може да се минава. До този момент е на този етап.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна