Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хеликоптер с туристи падна в залива Онгочан в Охотско море

Хеликоптер М-8 с туристи падна в залива Онгочан в Охотско море в руския Далечен изток, на няколко километра от Тугурския полуостров, предаде ТАСС. На борда се намирали 16 души - 11 от тях сами доплували до брега. Съдбата на останалите петима е неизвестна и се предполага, че са се удавили.

С хеликоптера пътували група топ мениджъри на "Ве Те Бе лизинг". Главният директор Андрей Конопльов и заместниците му са оцелели, съобщи пресслужбата на кредитната компания в Москва.

Туристите трябвало да кацнат на полуострова и после да пордължат по море до Шантарския архипелаг, който е национален парк. Районът на залива Онгачан е "родилен дом" за китовете. Групата туристи била водена от хабаровския пътешественик и изследовател Игор Олховски.  По правило туристите наблюдават китовете от вертолети по пътя към Шантарските острови, нощуват в туристическата база на Тугурския полуостров, а после продължават по море с катамарани - собственост на Олховски, който организира туристически групи до Шантарските острови.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна