Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсенето на останки от изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан приключи

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските власти обявиха, че 10-дневното търсене по брега и в крайбрежните води на остров Реюнион в Индийския океан е приключило.

По време на операцията не са  били открити някакви останки или следи от изчезналия преди година и половина малайзийски пътнически самолет "Боинг" по полет МН370, предаде Асошиейтед прес.

Щателно са били претърсени над  10 000 кв. км океанска акватория със самолет, хеликоптер и кораб, но не е било намерено  нищо, за което да се предположи, че има някаква връзка със самолет, поясниха в изявление местните власти днес.

Близо 200 полицаи са обходили почти целия източен бряг на острова като няколко намерени предмета са били изпратени за допълнително изследване.

Телата на всичките 54 души, които са се намирали на борда на самолета, катастрофирал в индонезийската част на о-в Папуа през уикенда, са били открити на мястото на катастрофата, съобщава AFP. По думите на говорител на индонезийското министерство на транспорта, „няма оцелели“. На борда на самолета на компанията Trigana Air са пътували 49 пътници, включително пет деца, както и петима души екипаж. Машината изчезна от радарите по време на кратък вътрешен полет, 10 минути преди кацане.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна