Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гранична полиция премахна нова ограда, спираща достъпа на коли до плажа "Силистар"

Снимка: www.stockvault.net

За втори път това лято частен инвеститор поставя ограда, спираща достъпа на автомобили до плажа "Силистар" край Резово. От Община Царево съобщиха, че по-рано днес екип на Гранична полиция е премахнал оградата. Частният имот, пред който е поставена бариерата, спираща достъпа да плажната ивица в местността Силистар, е обявен за публична продан, каза кметът на Царево Георги Лапчев:

Това е фирма, която е длъжник на общината. Години наред не си е плащала данъците, заради което общината е подала съответно длъжника на съдия из пълнител и, доколкото ми е известно, този имот е запориран от двама съдия-изпълнители. Това е накратко за имота, който собственикът се опитва да огради – просто абсолютно самоуправство, отишъл е и е започнал да прегражда. 

Колите незаконно се движат през моя имот, заяви собственикът на терена Пламен Бенински. Той твърди, че държавата отдавна е трябвало да построи път, който да преминава извън границите на имота му. Ще сезирам различни институции за неправомерните действия на полицията, каза още Бенински.

Общината си е прокарала път през средата на моя имот. Този път го няма на нито една карта. Най-накрая се принудих да уведомя нотариално всичките заинтересовани, които преминават през имота ми, че спирам достъпа там, защото това е абсолютно незаконно. Който иска да преминава, има си законен ред. Общината можеше да ни предложи договор за право на преминаване, да ни го учреди. Ние не възразяваме срещу това нещо.

Това е вторият опит през туристическия сезон да се ограничи преминаването на колите до плажа в местността Силистар. Преди месец друга фирма постави ограда и рекетираше туристите да плащат такса за преминаване през частен терен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна