Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на квартал "Изгрев" във Варна излязоха на протест

Жители на варненския квартал "Изгрев" излязоха на протест. Те надоволстват от липсата на водоснабдяване и канализация в по-голямата част на квартала и от по-високите данъци, които плащат, без да получават необходимите услуги. Кварталът е разположен над Военноморската болница във Варна на доста стръмен и пресечен терен.

Хората, дошли на протеста, разказаха за проблемите си:

Повече от 20 години нямаме улици, проблем е достъпът на линейки, и да не говорим за пожарни, налага се да носим болни с одеяла до пътя, а също и лекарите да ги подпомагаме, особено през зимния период. Що се отнася до водата, носим си я с туби, и в 21 век се къпем от съдове с канчета, да не говорим за прането.

Подавани са многобройни сигнали, но според заместник-кмета по инфраструктурните въпроси Христо Иванов, Община Варна не разполага сняма такава сума пари, защото се касае за мащабна инвестиция , с която да бъде решен проблемът. Иванов посочи, че вече е изработен план за улична регулация, както и  за водоснабдяване и канализация и се чака да бъде отворена Оперативната програма "Околна среда", за да кандидатства общината за европейско финансиране.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени