Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разговаря с ръководството на Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с ръководството на Реформаторския блок (РБ). След разговорите Радан Кънев заяви, че е постигнато съгласие за стабилно управление с общи приоритети. На първо място е гласуването на промени в Конституцията, на атикорупционното законодателство и Закона за съдебната власт, Закона за предучилищното и училищното образование, промените в пенсионното и трудовото законодателство, както и Закона за Комисията за финансов надзор.

За постигане на тези цели разговорите ще продължат с Патриотичния фронт и АБВ. На срещата е било договорено още местните избори да не са пречка за реформите и модернизацията на управлението, обясни премиерът Борисов:

Местните избори, които са изключително важни за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Затова резултатите от тях - на ГЕРБ и Реформаторския блок, броят на кметовете, броят на общинските съветници, мнозинствата в тях, ние ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството. И обратното. Ако се представим слабо, това би било един лош сигнал за работата на правителството. Така че, независимо от това коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да бъде такъв, че да гарантира веднъж стабилност, и втори път, че е безалтернативно това, което в момента имаме като управление. Винаги съм твърдял, че в една коалиция няма малки и големи, защото никой от нас не си е самодостатъчен и трябва да проявим максимално такт, внимание и да си мерим приказките.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна