Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян отчете висок ръст на туристическите нощувки

Снимка: Венета Николова

Община Троян отчете значителен ръст на туристическите нощувки през този сезон. През юни те са били с близо 60 на сто повече от същия месец на миналата година, а за първите шест месеца на тази ръстът общо е с 23 на сто.

Кметът на Троян Донка Михайлова посочи, че тези факти показват резултатите от целенасочената политика, която е осъществявана на територията на общината години наред:

Да промотираме по различни начини община Троян. Активно предлагаме последните няколко месеца туристическия продукт „Три дни в Троян“. Положихме доста усилия за подобряване на туристическата инфраструктура.

Михайлова допълни, че общината участва в атрактивни туристически изложения у нас и в чужбина, и се посещава най-много от туристите при организирането на многобройните културни събития:

Рок академията, възобновеното издание на международния Фестивал на занаятите в село Орешак, както и традиционно, около Фестивала на сливата.

Този месец, в дните около Фестивала на сливата, който ще се проведе от 19 до 22 септември, Троян ще е домакин на 15-та годишна среща на Асоциацията на българските туроперотори и туристически агенции.

Идеята ни е да им покажем туристическия потенциал на региона. Да помогнем на туристическия бизнес за привличане на нови туристи на територията на община Троян.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна