Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще решава за изключването на Кадиев с тайно гласуване

Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Михаил Миков заяви, че лично той ще гласува за изключването на Георги Кадиев от БСП заради намерението му да се кандидатира за столичен кмет с подкрепата на други партии.

Кадиев беше категоричен, че няма намерение да напуска БСП и парламентарната група.

Ще има тайно гласуване за изключване на Георги Кадиев от ПГ на БСП, каза Михаил Миков:

Кадиев не представлява партията, представлява единствено себе си в тази ситуация. А това се случва във всички партии. Знаете, в Пловдив ситуацията с ГЕРБ, в други градове - други партии. Политическият разврат, политическото номадство е характерно за българския политически живот. Градската организация трябва да заеме своята ясна позиция в тази ситуация и парламентарната група, и това ще стане.

Имало е разговор на партийното ръководство с депутата Георги Кадиев, призна заместник-председателят на ПГ на АБВ Кирил Цочев:

Не сме го обсъждали в парламентарна група като кандидатура, но е имало разговори на партийното ръководство с Кадиев. Според мен той е авторитетна личност, със самостоятелно мислене, не спазва указанията на "Позитано" 20, което вероятно му е позитивна черта, с доста опит, кандидат за два мандата. Един подготвен човек, който може спокойно да изпълни функциите на кмет на столицата.

Самият Георги Кадиев заяви, че би бил единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова в София:

Няма да напусна - нито парламентарната група, нито БСП. Има устав, има ръководство, ръководството да решава. Каквото решат. В същото време си мисля, че ако с някой трябва да се започне, не е с мене. Трябва да се започне с тия, дето ни натресоха Пеевски, с тия, дето правиха заменки от горски фондове, с тия, дето по общините правиха магарии, всякакви хора вътре в БСП. Оттам трябва да започнете. А дали удрям по резултата на собствената си партия. Аз ще взема гласове, които БСП не може да вземе. Няма да ставам член на АБВ. Бих станал единствено независим кандидат, подкрепен от който иска. Или, надявам се, което е по-добрият вариант, кандидат на широка коалиция от леви и лявоцентристки, центристки, зелени, надявам се, партии, всеки, който види някаква алтернатива в мен. Това, което искам от тях да ми гарантират, е че ще бъда алтернатива на ГЕРБ в Столична община.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна