Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев бе изключен от парламентарната група на "БСП лява България"

| обновено на 10.09.15 в 13:12
Снимка: БГНЕС


С 37 гласа парламентарната група на "БСП лява България" изключи Георги Кадиев. Причината - той обяви кандидатурата си за столичен кмет, при вече издигнат кандидат на БСП. Вчера лидерът на БСП Михаил Миков декларира, че лично ще гласува за изключването му.

Говорителят на партията Атанас Мерджанов обясни, че Кадиев може да отпадне и от партията:
Има устав на БСП, според който тези, които са се издигнали и са пожелали да бъдат издигнати от друга политическа сила, автоматически отпадат като членове на БСП.

Георги Кадиев заяви, че ще се яви като независим кандидат за кмет на София и ще вземе решение дали да напусне Народното събрание едва след резултата от местните избори. Той обвини социалистите в бездействие: 

Големият проблем на БСП е абсолютната летаргия, в която е изпаднала. Не ми е фикс идея в никакъв случай, напускал съм вече парламента. Хората очевидно гласуваха за мен, шест хиляди души преференции, за да съм различен. Всичко това ще стане ясно на 25 октомври.

Председателят на софийската структура на БСП Калоян Паргов определи постъпката на Георги Кадиев като преследване на икономически интерес в услуга на ГЕРБ и на АБВ:

Това е човек галеник и храненик на партията, който на гърба на партията постигна всичко това, което е в момента. За мен това е безочие и безсрамие. Приемам го като забит нож в гърба, а не като помощ в свалянето на госпожа Фандъкова. Неговите зависимости са публична тайна. Няма съмнение, че тази негова постъпка води до самоизключване от редиците на БСП. Това е една пъклена схема в услуга на ГЕРБ, в която участват и представители на партия АБВ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна