Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постепенно се нормализира обстановката в Пазарджишко и Пловдивско след поройния дъжд

Отменено е бедственото положение на част от територията на община Карлово

| обновено на 12.09.15 в 14:31
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Пазарджишка област се нормализира след поройния дъжд снощи.

Част от улиците на Пазарджик бяха залети, но водата вече се оттича. До момента са получени само три сигнала за наводнени приземни етажи. Вятърът е прекършил две дървета, които тази нощ са отстранени от екипите на противопожарната служба. Трафикът в общината е нормален.

Над 350 сигнала са получени в пожарната в Пловдив по време на снощния пороен дъжд, съобщи говорителят й Петър Тосков. Екипи за отводняване са били изпратени на над 150 обекта, където опасността е била по-сериозна. Наводнен е и приземният етаж на болница "Каридад" в район "Южен". През нощта коли на спасителната служба са изтеглили закъсали автомобили на Коматевския транспортен възел, както и на колелото на възел "Скобелева майка". Всички подлези в Пловдив в момента са в кал след оттичане на водата.

Отменено е бедственото положение на част от територията на община Карлово, събщиха от пловдивската областна управа. Извънредната ситуация възникна заради поройния дъжд на 10 септември вечерта, който наводни приземни етажи на сгради и повреди пътната настилка по улици в селата Христо Даново, Кърнаре, Певците, Иганово, Богдан и Столетово.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна