Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов откри учебната година в поправителния дом в Бойчиновци

Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов откри учебната година в единствения у нас поправителен дом в Бойчиновци. Той увери, че държавата прави всичко възможно да подобри условията, при които децата изтърпяват наказанията си и да им даде шанс за достоен живот.

Новата учебна година започна за 43-ма непълнолетни, изтърпяващи различни присъди. В училището в затвора се изучават само общообразователни предмети. Професионално обучение не се предлага от 2010 година, след като преподавателите по тези дисциплини са се пенсионирали и нямало желаещи да заемат местата им.

На церемонията, посветена на началото на учебната година, министър Христо Иванов се обърна към непълнолетните затворници с думите:

Тук съм дошъл, за да ви кажа едно нещо – българската държава иска да успеете да излезете от тук и повече никога да не се връщате. Да научите колкото може повече и да имате живот, който ще ви кара да се гордеете със себе си.

Преобразуването на поправителния дом в Бойчиновци във филиал на затвора във Враца, както предвиждат предложени от правителството законодателни промени, е елемент от дългосрочна политика, отбеляза още министър Христо Иванов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна