Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два импровизирани имигрантски лагера бяха разрушени в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два импровизирани имигрантски лагера бяха разрушени сутринта в Париж. Те са били обитавани от над 500 души в мизерни и нехигиенични условия.

Над 400 имигранти бяха откарани с автобуси сутринта от два незаконно разположени лагера в северната част на Париж. Акцията, проведена от социални работници под наблюдението на полицията, е протекла спокойно. На имигрантите е дадена информация в превод на различни езици. Според парижкото кметство те ще бъдат настанени в спешни центрове за 1 месец, докато се гледат молбите им за убежище.

На вчерашния дебат в парламента френският премиер Манюел Валс обеща 279 милиона евро за 2016 г., с които да се финансира приемът на бежанци, а до 2017 г. правителството трябва да отпусне 600 млн. евро.

Същевременно премиерът заяви, че Франция няма да се колебае да възстанови временно контрола по границите си, ако това е необходимо. Той отхвърли предложението на бившия десен президент Никола Саркози за временен статут бежанци от война, както и за ново Шенгенско споразумение.

Граничната полиция за борба с нелегалната имиграция ще бъде подсилена с нови 900 поста, обяви още Валс.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна