Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски мобилен оператор започва да работи в Куба

Снимка: БГНЕС

Мобилният оператор “Върайзен” обяви, че от следващата седмица ще започне да предлага роуминг услуги на клиенти, които посещават Куба. Компанията става първият американски мобилен оператор, който започва да работи в островната държава.

“Върайзен” ще предлага в Куба всички телефонни услуги, възможност за изпращане на текстови съобщения и интернет. Телефонният разговор ще струва 2.99 долара на минута. Трансферът на информация ще се заплаща 2 долара за мегабайт, а роуминг услугите ще бъдат според международните тарифи на фирмата.

Все повече американски компании проявяват интерес към развитието на бизнес с Куба, след като бяха възстановени дипломатическите отношения между двете страни преди малко повече от месец. “Върайзен“ става втората голяма американска компания, предоставяща услуги на острова след Airbnb, която предоставя онлайн резервации на хотели и жилища, и Netflix, която предлага филми чрез интернет.

Въпреки че дипломатическите отношения между Куба и САЩ бяха възстановени, икономическото ембарго, наложено от Съединените щати на острова, продължаващо повече от 50 години, все още не е отменено и остава сериозна пречка за бизнес отношенията между двете страни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени