Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция смята за възможна предлаганата от Русия широка коалиция срещу "Ислямска държава"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция смята за възможна предлаганата от Русия широка коалиция срещу "Ислямска държава", както заяви пред ООН френският президент Франсоа Оланд, който все пак отхвърли идеята за участие на Башар Асад в решението на сирийския конфликт.

Франция ще нанесе още въздушни удари по обекти на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан.

Готвим още удари срещу тренировъчните лагери, подготвящи терористи, които да идват във Франция и Европа, за да ни нападат, каза министърът пред телевизия БФМ, докато френският президент Франсоа Оланд изложи позицията на страната си пред ООН. По думите на Оланд широката коалиция, предлагана от руския държавен глава Путин, е възможна, желателна, необходима. Тя обаче трябва да има ясна основа, без която не би видяла бял свят.

Според френския президент решението на конфликта в Сирия трябва да изключва Башар Асад.

Някои полагат всякакви дипломатически усилия, за да включат Башар в този процес. Не можем да поставим заедно жертвите и палача им, отбеляза Оланд, настоявайки, че ужасите на тероризма трябва да водят до прошка и амнезия за режима, създал тази ситуация.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна