Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливните дъждове нанесоха щети и активираха свлачища в Благоевградска област

Снимка: БГНЕС

Продължителните проливни дъждове в Благоевградска област активираха свлачищни процеси, има наводнени пътни участъци и мазета на къщи.

Затруднено бе движението по пътя Симитли-Разлог заради паднали камъни в два участъка. Пътноподдържащата фирма разчисти платното и движението е нормализирано. Наводнен е и обходният път на отсечката Разлог-Якоруда, която е в ремонт. Въведено е временно движение по обходен маршрут Разлог-Банско-Добринище-Елешница-гара Генерал Ковачев.

На главен път Е 79 в района на гара Кресна имаше катастрофа между два леки и един товарен автомобил. За щастие няма пострадали, но движението е затруднено. Проливните дъждове  наводниха мазета в района на Владишкия дом в Благоевград и сградата на Спешно отделение на областната болница.

Екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ отводняват  сградите.

Нивата на реките Струма и Места са се покачили с около 10 сантиметра, но са много под критичните обеми, заявиха от областната комисия по бедствия и аварии. Към момента валежите спряха, но от КАТ - Пътна полиция апелират за повишено внимание при пътуване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени