Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Бъчварова: Нападателят на Сидеров не е полицай

Снимка: Булфото

Човекът, който нападна късно снощи край НАТФИЗ председателя на "Атака" Волен Сидеров, не е полицай. Това каза пред Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова:

Вчера е бил разпитан. Не е полицай и никога не е бил. В момента няма да разкрия повече за самоличността му, защото и той трябва да бъде сигурен за себе си. Бях на мястото и мога да кажа, че той избухна, докато нашите служители опитваха да предпазят Волен Сидеров от тълпата. Не мисля, че е имало подставени лица. Имах възможност да разговарям с доста от студентите и те бяха много ядосани от постъпката на Сидеров. Той е дал показания и след това е бил съпроводен до "Пирогов", за да бъде освидетелстван и да му бъде оказана помощ. Нормално е да бъде откаран с линейка, но състоянието му не се е влошило.

Според Бъчварова от тук нататък трябва да се произнесе прокуратурата.

Бях на половин метър от Сидеров, когато бе ударен. Сидеров е лице с имунитет и никой не може да му вземе проба за алкохол. Въпросът с имунитета му трябва да бъде решен тепърва. Благодаря на полицията за адекватната намеса в тази напрегната ситуация, каза още Румяна Бъчварова.

Човекът, който е ударил Волен Сидеров е задържан. Той е столичанин, не е съотносим към средите на преподавателите и студентите в НАТФИС. Не е служител на полицията и не е бил такъв, заяви пред bTV главният секретар на МВР Георги Костов. Той каза, че лидерът на „Атака” е разпитан в Първо районно управление в столицата, но отказа да коментира неговите показания, защото би могъл да нагруби хора, които не го заслужават.

Комуникацията със Сидеров снощи не беше съвсем възможна, заяви главният секретар на МВР.

Водим диалог по този въпрос, необходимо е разсъждение и форма на обществен дебат по темата що е то имунитет на народен представител, на кандидат за народен представител и кандидат за общински съветник и докъде следва той да се простира и следва ли да има/бел.ред имунитет/ който и да е български гражданин за извършено умишлено престъпление, каза още Георги Костов. 

Бях пребит от българската полиция по нареждане на Борисов и Цацаров, заяви Волен Сидеров на излизане от "Пирогов":

Всъщност беше направен опит да бъда убит. Този, който ме удари беше полицай и заради него ми правиха операция, заяви Сидеров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна