Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първото заседание по делото срещу Христо Бисеров беше отложено

| обновено на 29.10.15 в 15:36

Здравословен проблем отложи първото заседание по делото за данъчни валутни престъпления срещу бившия заместник-председател на 42-рото Народно събрание от ДПС Христо Бисеров. След като се оказа, че снощи той внезапно е постъпил в болница, Софийският градски съд насрочи делото за 25-и ноември.

Съдът научи за здравословните проблеми на Бисеров от защитника му Христо Ботев. Самият той научил за това вчера следобед. Адвокатът каза, че с Бисеров са се виждали преди три-четири дни заради делото.

До следващото съдебно заседание защитникът на Христо Бисеров трябва да приложи медицински документ, който да покаже неговото заболяване.

Отлагането на делото не е опит да се бави процесът, декларира Христо Ботев и цитира заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, че Христо Бисеров имал перфектно процесуално поведение.

Въпросът, къде е клиентът му, видимо ядоса Ботев.

Това е изтъркан въпрос - отговори защитникът на бившия заместник-председател на НС от ДПС. Що се отнася до това, смущава ли го с нещо съдебното преследване срещу Христо Бисеров, адвокатът каза: 

Това, което ме смущава, е извън този процес. Смущава ме начинът, по който е конструирано цялото обвинение. Нищо друго. Но не във връзка единствено и само с това дело. Считам, че е несправедливо обвинението.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна