Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитата на Сергей Станишев получи препис от обвинението за изчезналите доклади

Снимка: БГНЕС

След близо двегодишни усилия защитата на бившия премиер Сергей Станишев успя да получи препис от прокурорското постановление по делото, по което той е обвиняем за липсата на седем секретни доклада. Съдията Александра Йорданова лично връчи на адвоката на  Станишев  - Васил Василев препис от постановлението, което досега беше недостъпно, заради грифа "Строго секретно".

На 15 декември, за когато е насрочено следващото заседание, ще стане ясно кога ще започне делото по същество. Адвокат Василев нямаше конкретен отговор на въпроса как ще протече процеса. 
Разследването срещу Станишев започна почти в началото на управлението на първия кабинет на Бойко Борисов. След като Алексей Петров върна на Борисов случайно намерен от него секретен доклад и така се сдоби с определението "лоялен гражданин", премиерът установи, че от секретното деловодство в мандата на предшественика му Станишев липсват седем документа с тайно съдържание. Дългото разследване, прехвърлянето на постановлението, с което се предлага Сергей Станишев да бъде освободен от наказателна отговорност и само глобен, между съда и прокуратурата, превърнаха делото в заложник на "процедурите".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна