Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: България има шанс в създалия се конфликт между Русия и Турция

Снимка: БГНЕС

България не е страна в конфликта между Турция и Русия, но в създалата се ситуация има шанс да получи руски газ за проектирания газоразпределителен център край Варна, посочи премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ:

Ако съумеем под егидата на ЕК да докараме и руски газ във Варна, откъдето ЕС или европейски консорциуми да го купуват. Ние тогава ще си дофинансираме нашите газови тръби, без даваме изобщо собственост на тях и ще си взимаме транзитни такси, спазвайки третия либерализационен пакет. 

Министър-председателят призова коалиционните партньори на ГЕРБ да спрат заканите си за излизане от  управлението. След предупреждения от ДСБ по повод атаките срещу Христо Иванов, Борисов заяви че столът на правосъдния министър е стабилен:

Той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни. Всеки ден.

Бойко Борисов отказа да коментира оправдателната присъда срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, но похвали работата на държавното обвинение като цяло:

Главният прокурор и прокуратурата е една независима институция, която мисля, че прекрасно си върши работата, дори и когато и мен, Цветанов и всичките преди две години петнайсет пъти са ме викали в прокуратурата на разпит, аз и тогава съм казвал, че те си вършат работата и така точно трябва да постъпват.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна