Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ченалова обеща интересна информация за първата осъдителна присъда на Цветан Цветанов

| обновено на 09.12.15 в 15:10
Снимка: БГНЕС
Близо час и половина уволнената съдия Румяна Ченалова даваше показания по неизвестно досъдебно производство в Столичното следствие. Тя обясни, че разследващите така и не са ѝ казали точно по кое дело я разпитват, а са й задавали разнообразни въпроси, свързани както със записите на нейни разговори с Владимира Янева, така и по други странични за този случай дела.

Ченалова обясни, че неколкократно се е опитала да разбере по кое дело точно дава показания като свидетел, не са ѝ отговорили, но я предупредили да не оповестява точно за какво е викана, за да не наруши следствената тайна. Едва по пътя на налучкването става ясно, че е била питана за делото "Яневагейт".

Румяна Ченалова коментира, че за изясняване на съдържанието на тези разговори е редно да бъде канена и бившата шефка на СГС Владимира Янева, както и непременно да се изискат разпечатки от мобилните оператори, за да се изясни имало ли е например разговори на Янева с главния прокурор, председателя на ВАС, членове на ВСС, не само около началото на делото "Червей" през януари и февруари тази година, а и преди това. После прогнозира, че едва ли това ще се случи заради липсата на интерес на всички замесени да излезе наяве истината.

Днес изненадващо Румяна Ченалова обеща интересна информация за първата осъдителна присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте "не"-та. Не каза каква е тя, защото делото все още не е решено от ВКС, но щяла да я оповести. По думите й, става въпрос за интересни процеси, обясняващи поведението на редица публични личности, сред които и Алексей Петров. Нито един въпрос не можа да накара Ченалова да обясни точно какво има предвид по отношение на присъдата на Цветанов.

Репортаж и коментар на Силвия Великова по темата, излъчен в предаването "12 плюс 3", можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна