Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Спомнете си за загубите при оставката на първия ни кабинет

Снимка: БГНЕС

Всеки, който иска да наруши стабилността в държавата, да си спомни загубите при първата оставка на кабинета "Борисов". Това послание отправи премиерът Бойко Борисов при откриването на Технологичния парк в София. Принципал на парка е икономическият министър Божидар Лукарски, който е от квотата на Реформаторския блок в коалицията, и днес заяви, че няма да подава оставка.

Борисов отправи послание и към германските и френските данъкоплатци, които имат най-голяма вноска в бюджета на Европейскя съюз. Тъй като Технологичният парк е финансиран основно с европейски средства, Борсов подчерта, че страната ни се отплаща с най-добрата охрана на шенгенските граници:

Страните - донори, които полагат огромни грижи и чрез Европейската комисия, и комисарите, огромни пари се вливат в нашата икономика, инфраструктури, за което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница, с нашата солидарност, която, виждате, всеки ден получаваме като оценка.


11 високотехнологични лаборатории ще бъдат отворени в технологичния парк в София. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев, който заедно със словашкия си колега Андрей Киска и премиера Бойко Борисов, откри "София Тех Парк". Проектът е реализиран със средства от оперативна програма "Конкурентоспособност" и развитието му ще продължи да се финансира с европейски пари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени