Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Alarma Punk Jazz се завръща към фестивалния формат на 5 и 6 март 2016

БНР Новини
А на Север зимата си е зима... SVIN на връщане от Исландия след записа на четвъртия им студиен албум (13 декември 2015 г.)
Снимка: личен архив на групата

Чухте ли новината? На 5 и 6 март в малката зала на клуб *Mixtape 5* ще се проведе двудневен „Аларма”-фест – извън ефир (само с видео стрийминг, защото дните са събота и неделя), без всякакви времеви ограничения и до откат. Смятаме да ви сервираме информацията на порции, за да не ви удавим, така че, започваме с Ден Първи:

СнимкаНа 5 март 2016 г., събота, се гответе за истински и неподправен post-psychedelic-drone-kraut-punk-freejazz апокалипсис от Копенхаген – на границата между Sonic Youth и Арво Пярт, и това не са просто гръмки думи. Датчаните SVIN звучат като стоунър с кларинети, като северен равнинен мрак, по-мрачен от студа, като зловещи инструментални приказки отвъд полярния кръг. Автори са на 3 албума – Heimat (2011), Secretly We Are Gay (2014) и едноименния Svin (2015). A в момента тъкмо се връщат от Исландия, доволно приключили записите на четвъртия – и то не къде да е, а в построеното от Sigur Ros Sundlaugin Studio.

Преди SVIN на сцената на *Mixtape 5*, B-Side ще излязат органик-дроун-ритуал-нойз концептуалистите acrossthevacuum (Боян Аврамов {Teeth Of Divine} + Асен Сантев {Trysth} + мистериозни го(у)ст инструменталисти), както и самите атмосферик-пост-метъл чудовища Trysth, които участват за втори път в рамките на Alarma Punk Jazz, точно две години след като свириха на една сцена (същата сцена, между другото – *Mixtape 5*, B-Side) заедно с Nadja.

Билетите за Ден Първи, 5 март, са на празнични цени (доста по-ниски от обичайните) до Нова година – само в „Дюкян Меломан” и в системата на Ticketplus. Веднага след Нова година обявяваме и групите за Ден Втори!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна