Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е човекът, продал домашния алкохол, който причини смъртта на четирима мъже от Якоруда

| обновено на 28.12.15 в 11:50
Снимка: БНР

Четирима мъже от Якоруда са починали, а други четирима са в болницата в Благоевград в тежко състояние от неделя вечерта, след като са пили домашно приготвен алкохол със съмнителен произход. Данните са на Областното управление на МВР в Благоевград, като полицаите са констатирали, че на 26 декември мъжете са консумирали алкохол, предоставен от 46-годишен техен съгражданин, който е задържан.

Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Благоевград. 

Началникът на Отделението по анестезиология в болницата в Благоевград доктор Любомир Димитров поясни: 

Тежко е състоянието, но ги лекуваме и се надяваме да ги излекуваме. Всичко, което е необходимо, се прави, за да се подобри състоянието им. Всички мерки, които са необходими, са взети, но не са още вън от опасност, но състоянието от снощи, което е било много тежко, се подобрява. 

Четири човека са, но опасността за живота остава – все още не можем да кажем, че са вън от опасност, подчерта доктор Димитров.

Вероятно има още един мъж, който е пил от домашния алкохол, но той е отпратен за домашно лечение. Директорът на лечебното заведение, където са настанени четиримата пострадали, доктор Огнян Митев допълни: 

Снощи след 22.00 часа в реанимация са постъпили четирима човека - един от тях е дошъл сам със собствен превоз, като е минал през Велинград, търсейки помощ и накрая се отзовал при нас, както и още трима мъже, които са докарани с линейки в болницата. 

Приети са и четиримата в тежко състояние - предполага се, че е остро отравяне с метилов алкохол. В момента състоянието им е леко подобрено, като по мнение на началника на реанимацията нещата се подобряват, като се надяваме да се оправят пациентите. Разбрахме и че от едно и също място са взимали алкохол - от частен производител, добави доктор Митев. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна