Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгартрансгаз" и БЕХ: Доставките на газ до потребителите в страната се изпълняват нормално

| обновено на 01.01.16 в 20:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Директорите на "Булгартрансгаз“ Георги Гегов и на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен, които информираха за ситуацията с доставките на синьо гориво през днешния ден, увериха, че доставките на газ до всички потребители в страната се изпълняват нормално след поредната среща на енергийни експерти при премиера Бойко Борисов

Нито един клиент на "Овъргаз" няма да остане без необходимите доставки, подчертаха директорите.
 
Коен коментира обаче, че вероятно от компанията "Овъргаз" са имали доста по-рано информация за предстоящото спиране на доставките на газ и е трябвало да уведомят българските институции:

При тази ситуация държавата, държавните дружества направиха всичко на границата на невъзможното. Единствено за някои хора това не е било новина, че се очаква спиране на доставките за "Овъргаз". Непонятното, което у нас не намира разбиране, е че това нещо не е заявено доста по-рано. Съвсем непонятно. Според мене беше някакъв опит да се постави на изпитание способността на държавата да реагира.

Гегов допълни, че е провел много разговори с колегите си от "Газпром Експорт", като те са дали уверение, че ще бъдат осигурени нормални количества за нашата страна според потреблението. Цената за доставка няма да се променя, въпреки извънредната ситуация.

Компанията "Овъргаз" сключи договор с държавната "Булгаргаз", за да осигури доставката на газ за клиентите, след като от "Газпром Експорт" спряха синьото гориво за българската фирма "Овъргаз".




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна