Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 28 февруари земеделските производители могат да се пререгистрират

Снимка: Шевкие Чакър

28 февруари е срокът, до който земеделските производители са длъжни да се пререгистрират, за да могат да се възползват от национално подпомагане и европейски субсидии. Директорът на служба "Земеделие“ във Варна Йордан Йорданов призова земеделските производители да не чакат крайния срок за това:

Това, което е много важно и е от основно значение, е че предстоят регистрациите и подновяването на регистрациите, пререгистрирането на земеделските производители. Моята молба към тях е да не чакат последния срок, който е февруари месец, а нека просто поетапно да минат през службите и да си извършат регистрациите и съответно пререгистрацията. Максимално се стремим и мисля, че успяваме бюрокрацията в лошия смисъл на думата да бъде занижена. Това за нас е важно, за да знаем с кои хора през годината ще имаме отношения, кои хора ще участват в мероприятията, които са свързани с подпомагане.

До края на месеца ще бъдат подписани договорите на одобрените производители по програмата "Млад фермер". За Варненска област те са 52. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна