Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ким Чен Ун поздрави служителите на министерството на отбраната с успешното провеждане на ядрения тест

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проведеното в КНДР изпитание на водородна бомба е мярка за самоотбрана за осигуряване на мира на Корейския полуостров и в региона, в условията на ядрена заплаха от страна на Съединените щати, заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун, цитиран от агенция ТАСС. По време на посещение в министерството на отбраната той поздрави служителите на ведомството с успешното провеждане на ядрения тест и дори се снима с тях.

В изявлението си Ким Чен Ун определи основните задачи, стоящи пред корейската революция на този етап. По думите му, народът и армията на страната трябва да прославят предстоящия в началото на май 7-и конгрес на Работническата партия на Корея. Ким изтъкна необходимостта да се създаде в структурата на Корейската народна армия система на строга военна дисциплина, като посочи, че армията трябва да носи отговорност не само за националната отбрана, но и за изграждането на социализма като цяло. Корейският военнослужещ, според Ким, трябва да съсредоточи вниманието си върху решаването на научно-техническите проблеми, с цел повишаване на отбранителните способности и бойната готовност, като се разчита на собствени сили.

Севернокорейският лидер изрази увереност, че командването на въоръжените сили достойно ще реши всички задачи, стоящи пред Корейската народна армия, с цел ускоряване на крайната победа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени