Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради динамичната зимна обстановка някои общини обявиха неучебни дни

| обновено на 18.01.16 в 18:04
Снимка: БГНЕС
Заради усложнената обстановка някои общини обявиха следващите дни за неучебни.

В Разградска област удължават дървената ваканция. В общините Завет, Кубрат и Самуил и Цар Калоян няма да се учи до сряда включително. Дотогава продължава и дървената ваканция в община Исперих. Утре е неучебен ден и за учениците в община Лозница. До вторник включително нямат да учат учениците в община Разград, като според зимната обстановка утре ще се решава дали принудителната ваканция да бъде удължена.

Неучебен ден е днешният за учениците от община Твърдица и средищните училища в сливенските села Стара река и Бяла. Причината е невъзможността на учители и ученици да достигнат до учебните заведения заради снега и студа в Балкана. Ако се наложи, възможно е учебни занятия в тези училища утре също да няма, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието в Сливен. По данни на инспектората, в общините Сливен и Котел има нормален учебен процес. Според кмета на Котел обаче, заради студа и натрупалия до 50 см сняг много родители не са пуснали децата си на училище. Котленския кмет Каранашев обяви, че вторник, както и сряда, ще бъдат неучебни за учениците в Котленско. Няма затворени пътища в община Котел, без ток са само село Братан и част от Ябланово. От електроразпределителното дружество EVN съобщиха, че 27 села в общините Котел и Твърдица са били без ток към 10.00 ч. сутринта и се работи по отстраняване на авариите.

Заради усложнена обстановка и неблагоприятните прогнози за следващите два дни, кметът на община Шумен Любомир Христов издаде заповед, с която дните от 18 до 20 януари включително са обявени за неучебни за всички училища на територията на община Шумен.

Пътуващите ученици от средищните училища в община Троян също са освободени от учебни занятия заради тежката зимна обстановка.

В Плевен няма да се учи днес и утре.

Област Враца - в Оряхово и Бяла Слатина също няма да се учи. В Средищното училище в село Зверино, заради проблеми с тока, днес е неучебен ден. 

Във всички училища в Добрич от днес до сряда включително учебните занятия са преустановени. Целодневните детски градини и ясли продължават да работят нормално.

Три неучебни дни са обявени и в община Каварна.

Само днес училищата в община Свищов са затворени заради затрудненото движение по улиците и пътищата и частично прекъсване на електрозахранването. Всички детски градини обаче работят.

Пътуващите ученици от средищните училища в община Троян са освободени от учебни занятия.

Днес е неучебен ден и в общините на Силистренска област. Един ден няма да се учи в общините Кайнарджа и Алфатар. Два ще са неучебните дни в община Главиница. Училищата в цялата Силистренска област ще останат затворени до сряда включително.

В област Монтана днес няма да има учебни занятия и в Брусарци, Мадан и Владимирово.

Неучебен ден е обявен в общините Руен и Сунгурларе на област Бургас, детските градини обаче работят.

В общините Аврен, Ветрино и Вълчи дол днес е неучебен ден.

До сряда ще остават затворени училищата в община Стражица.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна