Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На учениците от 11 клас в Пловдивско ще бъдат изнесени лекции за безопасно поведение на пътя

Снимка: Радио ВИДИН

Прокурори, следователи и полицаи ще изнасят лекции за безопасно поведение на пътя пред учениците от 11 клас в Пловдивска област. Лекциите ще се провеждат от следващата седмица в часа на класния ръководител.

Тревожната статистика сочи, че през последните месеци на територията на Пловдивска област са зачестили случаите на тежки пътни произшествия, при които са загинали и са били ранени млади хора, чиято възраст е под 20 години. Причината екипите от магистрати и полицаи да влизат в паралелките от 11-ти клас е, че на тази възраст учениците вече имат право да се записват за обучение в курсове за получаване на свидетелство за правоуправление.

Целта е да се разясни на кандидат-курсистите до какви последици биха могли да доведат шофирането с превишена скорост, сядането зад волана след употреба на алкохол и неглижирането на правилата за движение, подчерта пловдивският окръжен прокурор Румен Попов.

Посланието ни, че на пътя, всеки трябва да е отговорен, прецизен и подготвен. Искаме да стигне колко се може до повече ученици, защото това означава спасен човешки живот, допълни Попов.

Лекциите на екипите от магистрати и полицаи ще бъдат проведени в 68 училища в Пловдивска област, като ще обхванат близо 4 500 ученици. При представяне на темите, ще бъдат показвани и кадри от пътни произшествия.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна