Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Целта на търга за "Хемус" е била пълното превземане на държавата от мафията

Снимка: БГНЕС

ДСБ ще поиска създаване на временна парламентарна комисия, която да разгледа данните за чуждо влияние у нас с партиите на Ахмед Доган и на Лютви Местан. От ДСБ настояват българското правителство да изиска всички данни от партньорските служби, НАТО и Европейския съюз. 

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира, че искането на премиера Бойко Борисов за прекратяване на търга за изграждането на ЛОТ-1 и 2 на АМ "Хемус" показва, че българското правителство е разбрало, че страната е въвлечена в дълбока криза:

Днес овладяването на държавата от кръговете около Доган, Пеевски и Цацаров се превръща от вътрешен проблем във външнополитическа заплаха за българската национална сигурност. Забраната за достъп на Доган и Пеевски на територията на Република Турция потвърждава тезата на ДСБ, упорито отричана от премиера Борисов доскоро, че на българска територия се развива чужд геополитически конфликт.

Според лидера на ДСБ, целта на търга за "Хемус" е било пълното превземане на държавата от мафията, затова поиска оставката на директора на Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна