Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Москов: Оформя се подкрепа на мнозинството по поискания вот на недоверие

Снимка: БГНЕС

Оформя се подкрепа на мнозинството, каза министърът на здравеопазването на Петър Москов, след като се срещна с депутатите от ГЕРБ преди обсъждането на утрешния вот на недоверие към правителството заради политиката му в здравеопазването:

Да, имаше разговор за идентификатора. Дълго обяснявахме причините, обяснявахме аналозите, обяснявахме смисъла на това. Мисля, че се получи смислен диалог. Това, което искат колегите от ГЕРБ, е при всеки следващ етап от процедурата за развитие на Касата да бъдат информирани. След вота няма да бъдат притеснени, преди вота, ако има притеснения, те не са свързани с вота, по-скоро с това колко съм спал в последната седмица. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че няма притеснения за вота:

Нямаме абсолютно никакви притеснения относно стабилността на правителството – както за подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов, така също и на здравния министър. След като министър-председателят стои зад министър Москов, ние като най-голяма парламентарна група, като мандатоносител на днешното управление, съвсем логично е да стоим и зад всеки секторен министър, който министър-председателят подкрепя.

Петър Москов се срещна и с депутатите на Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна