Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 57 са жертвите на двете бомбени експлозии в сирийския град Хомс

| обновено на 21.02.16 в 17:49
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 30 души загинаха при четири експлозии, едната от които причинена от кола-бомба, в близост до шиитско светилище южно от сирийската столица Дамаск, предаде Франс прес, като цитира Сирийската обсерватория за наблюдение на човешките права. Сирийската държавна телевизия съобщи, че при трите терористични атаки край светилището Сайида Зейнаб има убити и ранени.

По-рано през деня най-малко 57 души са загинали, а поне 100 са ранени при двоен атентат с коли-бомби, извършен в сирийския град Хомс, предаде Ройтерс като се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права. Сирийската държавна телевизия съобщи за 31 загинали.

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", като бойци на терористичната организация са взривили две коли бомби в Хомс, предаде ТАСС, позовавайки се на информация на агенция САНА. Нападенията били извършени на улица "Ситин" на входа на арменския квартал. Една от колите била взривена близо до автобусна спирка, където обикновено чакат студенти от местния университет.

Според базираната в Лондон природозащитна организация, нападенията в централния квартал "Захра", са били сред най-мощните, извършени в район, контролиран от правителствените сили, за петте години от началото на гражданската война в Сирия.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна