Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Стаматов:

Предложенията за нови учебни програми за VI и VIII клас ще бъдат обобщени до 20 март

Снимка: Катя Чорова

Предложенията за нови учебни програми по Български език и литература и по История за 6-и и 8-и клас ще бъдат обобщени до 20-и март. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, след като се срещна във Велико Търново с експерти и учители от девет области в Северна България.

След обсъждане на проектите за учебни програми заместник-министър Деян Стаматов обобщи предложенията не експерти и учители:

В областта "Български език и литература" няма проблем, свързан с изучаването на учебното съдържание. По отношение на историята и цивилизацията колегите приемат тези термини, които са предложени от работната група на министерството, но предлагат още термини като толерантност, дискриминация. Обсъждането ни ще продължи до 7-и март, след което в рамките на два дни трябва да бъдат обобщени всички направени предложения, за да може на една много голяма работна група пред медии да представим всички предложения - кои са приети, кои не са приети. Тези, които бъдат приети, ще бъдат утвърдени от министър Меглена Кунева до около 20-и март. Тези програми ще бъдат в основата за изготвяне на учебниците за следващата учебна година, която е в периода 2017-2018 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна