Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Григоров: ЕС трябва да действа по-активно при възникване на кризи като блокадата на границата

| обновено на 23.02.16 в 16:52
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз трябва да действа по-активно и да има еднакви правила за всички при възникване на кризи като блокадата на границите ни с Гърция. Това заяви във Варна председателят на БЧК Христо Григоров. Според него министърът на транспорта Ивайло Московски е действал адекватно, но Европа не трябва да позволи да бъде рекетирана:

Къде бяха евроструктурите, къде бяха евродепутатите, къде бяха тези комисии? В крайна сметка затова е Европейският съюз, за да може да регулира едни такива процеси и фактът, че това се случи на тази граница, на нашата граница, фактът, че европейските държави са заградени с телени огради и се капсулират, говори, че действително трябва много да се реформира в Европейския съюз. Трябва да се изработят единни правила, които да са задължителни за всички държави.

Във Варна Христо Григоров каза още, че у нас вече има алгоритъм за реакция при навлизане на бежанци на наша територия и ситуацията, по думите му, е овладяна. Той обаче не скри, че ако в следващите месеци има нова мигрантска вълна, България ще бъде изправена пред голямо предизвикателство.
 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени