Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха четирима за побоя над мъж на Околовръстното в София

| обновено на 25.02.16 в 11:48

Полицията задържа четирима мъже за побоя на Околовръстното шосе в София, при който 30-годишен мъж беше пребит. Мъжете са задържани, след като първо беше открита колата им, а по-късно беше проведена и полицейска операция. 

Часове след инцидента полицията откри автомобила на нападателите – черен джип. В социалните мрежи пък се появи видеоклип от побоя. В него се вижда и чува как мъжете, облечени в черно, удрят момчето и спътницата му.

Малко по-късно са арестувани и четиримата мъже. Те са на възраст между 25 и 46 години, и са криминално проявени. Двама от тях са познати на полицията за изнудване, един за кражба на автомобил и един за телесна повреда. За момента няма информация четиримата задържани да са служители, които да работят официално в частна охранителна фирма. Мъжете са родом от Червен бряг и Пазарджик. Отведени са в IV Районно полицейско управление в София. Източници от МВР обясниха, че арестуваните са близки до известна фигура от столичния подземен свят, задържана многократно от полицията в последните години. И днес МВР продължава разследването на инцидента.

От прокуратурата съобщиха, че задържаните са привлечени като обвиняеми и са в ареста за 72 часа.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров ще обсъди с главния секретар на МВР и директора на ГД“ Охранителна полиция" незабавни  мерки за опазване на обществения ред и за охранителната дейност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени