Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се натоварено движение по пътищата заради края на почивните дни

| обновено на 06.03.16 в 18:31
Снимка: БГНЕС
Заради очаквания трафик в следобедните часове има засилено полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната. Към момента няма интензивно движение или задръствания, съобщават от МВР.

 От 14.00 до 20.00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища в страната, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Мария Ботева от Националната пътна полиция съобщи за "Хоризонт":

Трафикът към София е интензивен, според очакванията. Най-натоварено е движението при граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". При всички гранични пунктове пропускателният режим е нормален. На входовете на столицата автомобилният поток е в колони, движещи се с нормална пропускливост, предвид интензитета на трафика. Препоръчително е водачите да се движат в колоните, за да не предизвикват задръствания.

В следобедните часове движението по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас беше затруднено, заради пътен инцидент.

Инцидентът е станал малко след 14 часа на 131 километър на автомагистралата. ТИР е блъснал джип. В колата е пътувало семейство с дете. За щастие, при удара няма пострадали. Камионът се е обърнал на пътя, шофьорът му също е невредим. Предполага се, че е загубил контрол и така се е стигнало до сблъсъка. Движението в участъка продължава да е затруднено, защото ТИР-ът все още не е изтеглен. Препречва пътя на аварийната и средната лента. В другата лента се движат леки автомобили в посока Бургас. Трафикът за тежкотоварните автомобили е пренасочен по път 2-56 Войводиново-Раковски-Брезово и след това по пътя Брезово-Плодовитово. Шофьорите на камиони могат да използват и стария път Пловдив-Поповица-Чирпан.

Най-натоварен е трафикът по автомагистрала "Струма" в посока София, където вече има задръствания и колони.

Колони от автомобили има в района на Кресненското дефиле, както и на пътен възел Симитли в посока Благоевград. Образувало се е задръстване и в тунел "Железница" на първокласен път E-79, информират от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Към момента много леки автомобили с гръцка и македонска регистрация се движат по главен път Е-79 в посока гранично-пропускателен пункт "Кулата-Промахон". Двата гранично-пропускателни пункта на българо-гръцката граница, на територията на Благоевградска област работят при пълен капацитет. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места. На участъците с интензивен трафик са разположени и допълнителни сили. До този момент няма регистрирани тежки пътни инциденти в областта. Органите на реда апелират към шофьорите да карат внимателно и да не предприемат рискови изпреварвания.

От 10.00 до 16.30 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник-София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

Натоварено е движението по столичните булеварди "Ботевградско шосе" и "Цариградско шосе", съобщи за "Хоризонт" началникът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев:
 
Същото е в Пернишкото направление, както и Ботевградско. В Перник е създаден реверс, за да могат хората, които се прибират в София, да карат в двете ленти за движение, а за изхода е една. На всички подходи към София и всички възлови кръстовища има колеги, които регулират ръчно. Засега трафикът е нормален. До момента имаме 5 леки пътнотранспортни произшествия, едно тежко, което е с леки наранявания на един водач.


В края на четирите почивни дни Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела извънредни мерки, за да бъде улеснен трафикът на прибиращите се софиянци.

Всички гранични контролно-пропускателни пунктове работят с повече служители, за да може максимално да бъде облекчен пропускателния режим. Към момента трафикът през всички гранични пунктове е нормален.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна