Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел и Филиз Хюсменова са отличени с годишни награди на ЕП

Двама български евродепутати бяха сред отличените за работата си с годишни награди на Европейския парламент. Мария Габриел от Европейската народна партия и Филиз Хюсменова от Алианса на либералите и демократите за Европа получиха приз в категориите "развитие“ и "заестост и социални въпроси“. Пред кореспондента на БНР в Брюксел главният редактор на списанието на Европарламента Брайън Джонсън обясни:

Всички номинации идват от обществени организации и неправителствения сектор. Всъщност всеки гражданин може да номинира евродепутат. После изборът на хората, които да получат наградата, се прави от останалите им колеги депутати.

Мария Габриел получава наградата в качеството си на зам.-председателт на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Северна Африка и Близкия Изток с принос за насърчаване европейската политика в помощ на развиващите се държави. Наградата за Филиз Хюсменова е резултат от работата ѝ по законодателни предложения за правата на жените, равния достъп до майчино здравеопазване, равни условия за труд, мобилността на работещите в Европейския съюз.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна