Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха нарколаборатория в радневското село Сърнево

Снимка: www.mvr.bg

Нарколаборатория за производство на високорискови наркотици беше разкрита в радневското село Сърнево при полицейска акция с участието на служители за борба с организираната престъпност от Стара Загора, Пловдив и Хасково. Задържани са осем души, на петима са повдигнати обвинения за притежание и разпространение на наркотици, съобщиха на съвместна пресконференция Росица Славова, прокурор от Специализираната прокуратура, и Ивайло Димов, шеф на старозагорската дирекция за борба с организираната престъпност.

Разкритата престъпна група е най-голямата, която действа на територията на Старозагорска област сред подрастващите и основно в Раднево и селата Сърнево и Трояново. Дейността ѝ е наблюдавана от октомври 2015 г., когато срещу нея е образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура в София.

При вчерашната акция са претърсени множество жилища и са задържани осем души, между които и 27-годишният тартор на групата. И петте лица, на които са повдигнати обвинения, са криминално проявени и осъждани. В лабораторията, която се помещавала в къщата на близък на тартора на групата, са открити 344 грама марихуана, 65 грама амфетатамини, 2 литра база за амфетамини и хиляди хапчета с псевдоефедрин. Задържаните за 72 часа вече са разпитани пред съдия от специализирания съд. На 21 март ще им бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

На въпрос на „Хоризонт“ групата била ли е засичана да продава дрога на ученици, отговорът беше многократно.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна