Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Съкратени служители искат среща с премиера и с реалния собственик на „Булгартабак“, пише в заглавие вестник „Капитал дейли“. Вчера желанието на синдикатите за среща бе удовлетворено само частично. Представители на двете синдикални организации на тютюноработниците се срещнаха само с изпълнителния директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. Изданието обръща внимание върху условията за неустойка, в случай че собственикът затвори фабриката. В договора е разрешено това да стане най-много за 12 месеца. Това означава, че ако от 1 април „София БТ“ спре, Агенцията може да наложи глоба чак на 1 май 2017 година. Размерът на глобата е 100 милиона евро.

„Сидеров лъска сто часа паметници“, четем във водещия материал на „Труд“, посветен на „четвъртата присъда за хулиганство“ срещу лидера на партия „Атака“.

„Братя гангстери взривили Брюксел. Единият бил заловен в Турция, но освободен в Белгия“, пише „Стандарт“ на първата си страница в обобщение за резултатите от разследването на терористичните нападения до този момент.

И в останалите печатни издания водещите новини са свързани с мерките за сигурност, които се налагат след взривовете в Белгия.

„Тотален контрол по границите. Всички коли и паспорти минават през проверка“, съобщава „Новинар“ и допълва, че законът за борба с тероризма ще е готов до две седмици.

„Военни може да патрулират по улиците на София“, твърди вестник „Сега“ като цитира министъра на отбраната Николай Ненчев. Това е един от сценариите, разиграни на среднощното учение на МВР и армията във вторник вечерта. Съвместни патрули на военни и полицаи са вече честа гледка по улиците на европейски столици след зачестилите атентати, отбелязва вестникът.

„След атентатите в Брюксел Европейската комисия обмисля въвеждането на контрол за сигурност, който трябва да се извършва още преди влизане в сградите на летищата. Между 7 000 и 10 000 българи, които живеят в „горещите“ брюкселски квартали „Мьоленбек“, „Етербек“ и „Скарбек“, ще бъдат под лупата на родните служби срещу евентуално радикализиране и присъединяване към ислямистки организации, съобщава „Монитор“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна