Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Образователният министър подкрепя идеята да бъде забранено носенето на забрадки в училищата

Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Меглена Кунева подкрепя идеята да бъде забранено носенето на забрадки в училищата. На среща с над 400 преподаватели и директори на училища от областите Хасково, Кърджали и Стара Загора тя обсъди проблемите в предучилищното и училищно образование, както и как да бъде приложен новият закон, който влиза в сила от 1 август. 

Министърът на образованието Меглена Кунева подкрепя идеята на главния прокурор Сотир Цацаров да се забрани носенето на бурки в училищата:

Аз смятам, че е прав. Това се направи във Франция през закон. Имаше много големи обществени обсъждания. Аз смятам, че ние сме толерантен и отворен народ, но има ситуации, в които трябва да преценим всяка наша стъпка.

Новият буквар няма да е готов за 15 септември, а учебникът по история за петокласници ще излезе от печат едва през ноември, каза Кунева:

Учебникът не е вече център на вселената в учебния процес. Центърът на тази учебна вселена е учителят. Той е този, който ще избере начина, той е този, който ще избере подхода, който ще избере средствата.

В Министерството на образованието се вземат всички мерки за провеждане на нормална учебна година 2016-2017:

Наистина няма да има сътресения. Правихме експерименти със самите учители, за да може те да се почувстват достатъчно уверени, че ще се справим заедно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна