Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев: Новият Закон за спорта поощрява спортните инвестиции от частни компании

Снимка: Катя Чорова

Следващата седмица за обществено обсъждане ще бъде предложен новият Закон за спорта, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му, нов момент в закона е възможността за частни инвестиции в изграждането на спортни съоръжения:

Това, което ние правим в новия Закон за спорта, е да дадем много голяма възможност на кметовете на всички общини да поощряват спортните инвестиции от частни компании. Знаем, че инвестицията в спорта е с трудна възвръщаемост и категорично сме залегнали в закона възможности за по-големи спортни съоръжения, по-големи спортни инвестиции да бъдат разработени и да бъдат под контрола на частен инвеститор за период до 30 години. Аз смятам, че ще се даде възможност наистина да се увеличи интересът към инвестирането в спортната инфраструктура. По този начин ще има повече места за практикуване на любимия спорт на нашите деца.

Във Велико Търново министър Красен Кралев откри нов детски спортен комплекс, изграден в партньорство между Общината и частна компания, инвестирала 120 хиляди лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна