Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Кунева: Антикорпуционният закон е първата крачка, с която показваме, че няма недосегаеми

Меглена Кунева
Снимка: БТА

Сегашният вариант на антикорпуционния закон е много по-силен, защото под внимание са взети всички критични бележки след разговорите със съдебната власт, заяви в Плевен вицепремиерът Меглена Кунева.
 
Много още може да се прави, но този закон е първата крачка, с която показваме, че няма недосегаеми, каза Кунева и обясни как ще се проверяват магистратите:
Магистратите не се проверяват от този орган, от това бюро за конфликт на интереси. Тази проверка се извършва по техния специален закон - те се проверяват от Бюрото за нередности и административно разследване на имуществото, ако техният съдебен инспекторат е подал сигнал.

Найден Зеленогорски , съпредседател на Реформаторския блок, подчерта, че очаква подкрепа.

Като председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Зеленогорски съобщи, че е разпоредил детайлна проверка за строителството на "Иракли":
Обектът е определен като строителство от пета категория и след като съдът се е произнесъл, така условно казано "топката е в община Несебър".  Ние се надяваме по най-бързия начин кметът на общината и неговият екип да направят необходимото, за да проверят и ако установят, че там се извършва незаконно строителство и незаконни действия, да спрат това строителство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна