Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоителен кран падна върху покрива на бензиностанция в София. Трима пострадаха

| обновено на 14.04.16 в 21:33
София-инцидент
Снимка: Николай Христов

Две жени и един мъж пострадаха, след като 12-тонен строителен кран падна върху покрива на бензиностанция в София. И тримата са без опасност за живота, съобщи пред "Хоризонт" Боряна Маринкова от отдел "Връзки с обществеността" на болница Токуда, където е оказана първа помощ на пострадалите.

Най-тежко пострадала е една от дамите. Тя е с комоцио и с фрактура на шиен отдел на гръбначния стълб, които към момента не налагат оперативно лечение. Мъжът, който е пострадал, е с травма на меките тъкани на лицето, които са били обект на малка хирургична интервениция. Третата дама, за радост, се е отървала само с уплаха. И тримата са консултирани от голям екип от болницата, който е събран изключително бързо. Благодарение на това, че наш служител е видял инцидента, две линейка са отишли буквално за няколко минути до там и много бързо е оказана мединска помощ, което е спестило и големия стрес, който са преживели тези хора.

Инцидентът е станал близо до болница Токуда, като сигналът за него е подаден малко след 18.30 часа. Мястото вече е укрепено от работници, но районът вероятно ще остане отцепен през цялата нощ, обясниха от полицията. Може би и през утрешния ден ще продължат опитите съоръжението да бъде демонтирано, за да може да бъде разчистен районът, след като падането на крана срути козирката на близката бензиностанция. Изпълнителният директор на фирмата-собственик на крана Иво Диков обясни пред "Хоризонт" причините за тежкия инцидент:

Случилото се е моментна техническа неизправност на крана. Документално абсолютно всичко е изрядно. Всички мерки за безопасност са взети. В края на работния ден при пренасяне на един от товарите, които са закачили на крана, изведнъж устройството за управление е дало "на късо" и товарът се е изтеглил в най-крайната точка на крана, която е с най-ниска товароподемност, което е предизвикало аварията.

След 20 ч. тази вечер беше пуснато движението по бул. "Никола Вапцаров" в посока към бул. "Черни връх". Мястото беше отцепено близо 2 часа, като полицията пропускаше да минават само автобусите на градския транспорт.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна