Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил подготвя модерен туристически сайт

Снимка: kustendil.bg

Най-известните забележителности в Кюстендил и региона ще бъдат заснети от въздуха с дрон. Това е част от замисления модерен туристически сайт, изготвян от общината. Сайтът ще представя максимална информация за града като все по-предпочитана дестинация, отбеляза кметът Петър Пунов, който обяви, че туризмът е сред приоритетите на общината за 20016 год.

Идеята е информацията и рекламата да се централизират - всички досегашни сайтове, лога, виртуално използваните варианти и интерпретации и информация по темата туризъм да се обединят. Ще се акцентира върху културния туризъм. Кюстендил е уникален с 4-те си празника в годината - Първа пролет, Празника на черешата, Панагия-Въздигане на хляба на 15 август и Празника на плодородието. Сайтът ще предоставя маршрути за походи и места за посещения.

Общината замисля силна информационна кампания. Предвидени са 20 хиляди лева от събрантуристически данък за миналата година. Само за рекламни брошури и материали в програмата са заложени 2 500 лева, за участие в международнитуристически форуми - около 1500 лева, а само за собствен щанд в предстоящото от 14 април тази година туристическо изложение във Велико Търново – 2 000 лева.

Предстои до централния площад „Велбъжд“ да бъде открит информационен туристически център, на принципа на бившето туристическо бюро, което ще е в денонощна услуга и ще консултира стотиците гости, които търсят настаняване в града, казаха от общината.

За Международния фестивал на класическата китара, завършил през уикенда, цялата хотелска и леглова база от около 1300 места в града е била заета, обявиха организаторите на форума.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна