Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Не са установени корупционни практики в ГВА

Ивайло Московски
Снимка: БГНЕС

В Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация" не са установени корупционни практики, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Вече бившият директор Минчо Цветков е освободен на базата на резултати от извършена задълбочена комплексна проверка:

В комплексната проверка няма нито едно твърдение или доказателство за корупционни практики. Единствената причина, поради която освободихме господин Цветков, е слабост в административните функции на такъв ръководител и допълнителни да кажем, недобра финансова дисциплина в Агенцията.

В отговор на критиките на депутати от ДСБ от петък, че част от служителите в Агенцията нямат ценз за заемане на длъжности, министър Московски отговори, че длъжностните характеристики на служителите са от компетенцията на ръководството, а не на министерството:

По-скоро считаме, че там има допуснато заради личностни взаимоотношения оголване или допускане на намаляване на експертния капацитет на определени дирекции. Категорично тук трябва да бъдем коректни.  Решението за освобождаване на господин Цветков е от поне преди две или три седмици. Така че това, което се направи от господин Атанасов, не беше коректно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени